top of page

Riskrem

Oppskrift på både krem og bringebærsaus! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 250g risgrøt

  • 1.5dL kremfløte

  • 0.5dL sukker + 2ss sukker

  • 1ts vaniljesukker

  • 200g frosne bringebær

  • 2ts potetmel

  • 1dL vann

  • Valgfritt: Litt sitronsaft og kokosflak

Fremgangsmåte

  • Ha bringebær, sukker, sitronsaft og vann i en kjele

  • Kok opp og la bli til en tynn saus

  • Ha det gjennom en sil, så bringebærfrøene fjernes

  • Ha sausen tilbake i kjelen og legg til potetmel

  • Varm opp og la potetmelet løse seg opp

  • Når sausen har tyknet, sett den til kjøling

  • Ha kremfløte, sukker og vaniljesukker i en bolle

  • Pisk til en luftig, men fast krem

  • Vend inn den kalde risgrøten

  • Ha riskremen i to skåler, ha over bringebærsausen og strø over kokosflak og ekstra bringebær

bottom of page