Søtpotetsalat

Superdigg salat med crunch! 2 porsjoner.

Ingredienser - salat

  • 30g spinat

  • 30g ruccola

  • 75g grønnkål

  • 50g fetaost

  • 1 søtpotet

  • 1 klype kanel

  • 1 klype salt

  • 1ss olivenolje

  • 3 håndfuller pekannøtter

  • 25g smør

  • 1dL honning


Ingredienser - dressing

  • 0.5 rødløk

  • 60mL olivenolje

  • 30mL balsamicoeddik

  • 1ts honning

  • 0.5ts dijonsennep

  • 1 klype salt

  • 1 klype pepper


Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200c over- og undervarme

  • Skrell og skjær søtpoteten i biter

  • Ha det på et stekebrett og strø over olivenolje, salt og kanel

  • Massert alt godt og stek i ovnen i 15 minutter

  • Ta det ut av ovnen og flipp søtpotetbitene

  • Sett det så tilbake i ovnen i 15 minutter til

  • Sett det til siden og la nedkjøles

  • Lag dressingen:

  • Skjær rødløken i tynne skiven og bland med alle de andre dressingingrediensene

  • Sett det i en bolle i kjøleskapet

  • Tørrstek pekannøttene i en stekepanne

  • Legg til smør og honning

  • La det glaseres i 2-3 minutter, fjern fra stekepannen og la avkjøles

  • Ha spinat, ruccola og grønnkål i en stor bolle

  • Hell over dressingen og legg til søtpotet og pekannøtter

  • Smuldre over feta, bland godt og enjoy!