Søtpotettallerken

Ett ord: DIGG! En tallerken med masse smak, crunch og annet digg! 2 porsjoner.

Ingredienser - syltet rødløk

  • 1/4 rødløk

  • 25mL eddik

  • 50mL sukker

  • 75mL vann

Ingredienser - søtpotetbiter

  • 1 søtpotet

  • 1ss olivenolje

  • 0.5ts chilipulver

  • 0.5ts spisskummen

  • 1 klype salt Ingredienser - krydrede kikerter

  • 1 boks kikerter

  • 1ss olivenolje

  • 0.5ts kanel

  • 0.5ts spisskummen

  • 1 klype salt

  • 0.5ss honning

  • Topping: Guacamole, hvitløksdressing og fersk oregano

Fremgangsmåte

  • Start med å lage syltet rødløk:

  • Kutt rødløk i skiver og ha i en bolle

  • Kok vann, eddik og sukker i en kjele og hell i bollen

  • Sett det i kjøleskapet og forvarm ovnen til 200c

  • Skrell og kutt søtpoteten i terninger

  • Ha det utover et stekebrett og hell over olivenolje

  • Krydre med chilipulver, spisskummen og salt

  • Masser det godt og stek i ovnen i 20-30 minutter

  • Finn fram en dyp stekepanne og ha i kikerter

  • Legg til olje, kanel, spisskummen, honning og salt

  • Stek til gylne og lett crispy

  • Lag eller kjøp guacamole og hvitløksdressing

  • Ha søtpotetbitene nederst på 2 tallerkener

  • Ha over guacamole og hvitløksdressingen

  • Legg på kikerter, rødløk og fersk oregano til slutt

  • Enjoy!