Ett ord: DIGG! En tallerken med masse smak, crunch og annet digg! 2 porsjoner.
Ingredienser - syltet rødløk
1/4 rødløk
25mL eddik
50mL sukker
75mL vann
Ingredienser - søtpotetbiter
1 søtpotet
1ss olivenolje
0.5ts chilipulver
0.5ts spisskummen
1 klype salt Ingredienser - krydrede kikerter
1 boks kikerter
1ss olivenolje
0.5ts kanel
0.5ts spisskummen
1 klype salt
0.5ss honning
Topping: Guacamole, hvitløksdressing og fersk oregano
Fremgangsmåte
Start med å lage syltet rødløk:
Kutt rødløk i skiver og ha i en bolle
Kok vann, eddik og sukker i en kjele og hell i bollen
Sett det i kjøleskapet og forvarm ovnen til 200c
Skrell og kutt søtpoteten i terninger
Ha det utover et stekebrett og hell over olivenolje
Krydre med chilipulver, spisskummen og salt
Masser det godt og stek i ovnen i 20-30 minutter
Finn fram en dyp stekepanne og ha i kikerter
Legg til olje, kanel, spisskummen, honning og salt
Stek til gylne og lett crispy
Lag eller kjøp guacamole og hvitløksdressing
Ha søtpotetbitene nederst på 2 tallerkener
Ha over guacamole og hvitløksdressingen
Legg på kikerter, rødløk og fersk oregano til slutt
Enjoy!
Comments