Shakshuka

Egg i tomatsaus. 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 4 fedd hvitløk

  • 1 rød chili

  • 1 rødløk

  • 1 rød paprika

  • 2 bokser hakkede tomater

  • 3 egg

  • 30g fetaost

  • Spisskummen

  • Paprikakrydder

  • Salt og pepper

  • Fersk koriander

Fremgangsmåte

  • Start med å finhakke løk, hvitløk, chili og paprika

  • Forvarm en stor, dyp stekepanne med olje

  • Ha i løk, hvitløk, chili og paprika

  • Fres til løken er blank

  • Krydre med spisskummen og paprikakrydder

  • Smak også til med salt og pepper

  • La det frese litt til og ha i hakkede tomater

  • Bland alt godt og sett på lokk

  • La det småkoke under lokk i ca. 15 minutter

  • Lag tre groper i tomatblandingen

  • Hakk ett egg i hver grop

  • Legg på lokket og la steke til eggene er kokt

  • Strø over fetaost og koriander før servering

  • Enjoy!