Silkemyk hummus

En smak av midtøsten! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 30g tahini 50g sesamfrø + 1ss olivenolje + 1 klype salt

  • 1 boks kikerter (425g med lake)

  • 0.5dL kikertlake

  • 1.5ss sitronsaft

  • 1 fedd hvitløk

  • 0.5ts salt

  • 1ss olivenolje

  • Topping: Olivenolje + paprikakrydder + persille + ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Start med å lage tahinien

  • Rist sesamfrøene gylne i en stekepanne i 3-5 minutter

  • La nedkjøles og ha så frøene i en food processor

  • Blend i 60 sekunder, legg til olivenolje og mer salt

  • Blend til tahini. Legg til mer olje hvis nødvendig

  • Hell det over i en separat beholder

  • Separer kikerter og kikertlake

  • Ha kikertene i food processoren

  • Legg til sitronsaft, hvitløk, salt, olivenolje og tahini

  • Ha også i riktig mengde kikertlake og blend godt

  • Blend til hummus og ha over i en bolle

  • Topp med ekstra olivenolje og ristede sesamfrø

  • Dryss over paprikakrydder og persille

  • Spis med pita eller grønnsaker og enjoy!