En smak av midtøsten! 2 porsjoner.
Ingredienser
30g tahini 50g sesamfrø + 1ss olivenolje + 1 klype salt
1 boks kikerter (425g med lake)
0.5dL kikertlake
1.5ss sitronsaft
1 fedd hvitløk
0.5ts salt
1ss olivenolje
Topping: Olivenolje + paprikakrydder + persille + ristede sesamfrø
Fremgangsmåte
Start med å lage tahinien
Rist sesamfrøene gylne i en stekepanne i 3-5 minutter
La nedkjøles og ha så frøene i en food processor
Blend i 60 sekunder, legg til olivenolje og mer salt
Blend til tahini. Legg til mer olje hvis nødvendig
Hell det over i en separat beholder
Separer kikerter og kikertlake
Ha kikertene i food processoren
Legg til sitronsaft, hvitløk, salt, olivenolje og tahini
Ha også i riktig mengde kikertlake og blend godt
Blend til hummus og ha over i en bolle
Topp med ekstra olivenolje og ristede sesamfrø
Dryss over paprikakrydder og persille
Spis med pita eller grønnsaker og enjoy!
Comments