top of page

Skogsbæriskrem

Søt og syrlig iskrem med kremete konsistens. 4 porsjoner.

Ingredienser

  • 2.5dL kremfløte

  • 200g søtet kondensert melk

  • 1 klype vaniljepulver

  • 1 klype salt

  • 1 dæsj sitronsaft

  • 1 remse mørk sjokolade Skogsbærsaus:

  • 150g fryste skogsbær

  • 0.5dL vann

  • 0.5dL sukker

  • 2ss sitronsaft


Fremgangsmåte

  • Ha skogsbær, vann, sukker og sitronsaft i en kjele

  • Varm det til bærene er myke og sukkeret smeltet

  • Ha det over i en blender og blend fritt for klumper

  • Sil det og fjern eventuelle resterende frø og klumper

  • Ha sausen i en bolle og sett til siden

  • Ha kremfløte, vaniljepulver og salt i en bolle

  • Stivpisk til krem og hell i kondensert melk

  • Legg også til en dæsj sitronsaft og vend det sammen

  • Riv mørk sjokolade og ha i bollen med iskrem

  • Vend det inn og hell alt over i en frysesikker form

  • Ha skogsbærsausen i midten av røra

  • Vend det forsiktig og halvveis inn med en sleiv

  • Dryss over litt ekstra med revet sjokolade

  • Valgfritt: Knus over noen frysetørkede bringebær

  • Dekk toppen av iskremen med lokk eller plastfolie

  • Sett i fryseren og la stå i 8 timer, helst over ntten

  • Enjoy!

bottom of page