Solveigs thaisalat

Superdigg salat med peanøttsaus! 3-4 porsjoner.

Ingredienser - salat

  • 1 squash

  • 3 gulrøtter

  • 1 paprika

  • 1 rødløk

  • 1 mango

  • 1 rød chili

  • 1 koriander

  • 90g risnudler (tørre)

  • 2 håndfuller edamamebønner

Ingredienser - peanøttsaus

  • 2ss soyasaus

  • 3ss sesamolje

  • 3ss honning

  • 2cm ingefær

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 lime

  • 1dL peanøttsmør

  • 1 appelsin

  • 1ss Sriracha

Fremgangsmåte

  • Skrell squash og gulrot, og kutt i tynne skiver

  • Kutt skivene i strimler og ha i en stor bolle

  • Strimle paprika, rødløk og mango og legg til bollen

  • Finhakk chili og koriander og ha med resten

  • Kok risnudler sammen med edamamebønnene

  • Hell av vannet og skyll i kaldt vann etter koking

  • Bland med grønnsakene i bollen

  • Ha alle ingrediensene til sausen i en blender

  • Blend godt og hell over salaten

  • Server! TIPS:

  • Lag allergivennlig dressing: Soyasaus + sesamolje + sriracha + hoisinsaus + ingefær + hvitløk + litt risvineddik