top of page

Soyapoteter

Asiatiskinspirerte potesnacsk! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • ca. 1kg kokefaste poteter (små)

  • 4 fedd hvitløk

  • 2dL vann

  • 6ss soyasaus

  • 4ss honning

  • 1 vårløk

  • Ristede sesamfrø


Fremgangsmåte

  • Bland sammen vann, soyasaus og honning

  • Skyll potetene godt og kutt i 6 eller 8 biter per stk.

  • Forvarm en stekepanne med litt olje

  • Press i hvitløksfeddene og legg i potetbitene

  • La frese til potetene er gylne

  • Hell i sausen og la småkoke til det tykner

  • La sausen tykne til det fester seg til potetene

  • Rør underveis

  • Ha det over på tallerkener

  • Topp med kuttet vårløk og ristede sesamfrø

  • Server!


TIPS:

  • Dette kan fint "pimpes opp" med storfekjøtt og paprika

  • Bruk glutenfri soyasaus for glutenfri versjon

  • Sesamfrø kan utelates

bottom of page