Stroganoffpasta

Nydelig pasta med høstsmaker 1 porsjon.

Ingredienser

  • 1ss smør

  • 0.5 gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 75g champignon

  • 200g kjøttdeig av storfe

  • 4dL vann m/ kjøttbuljong

  • 2ss worcestersaus eller: 1ss soyasaus + 2ss rødvinseddik + 1ts timian + 2ts sukker

  • 0.5ts salt

  • 1ts pepper

  • 1ts chiliflak

  • 1.5ss mel

  • 0.5ts maizena

  • 75g rømme

  • 75g pasta

  • Fersk bladpersille til topping

Fremgangsmåte

  • Finhakk løk og hvitløk

  • Kutt champignonen i biter

  • Ha alt i en kjele/dyp stekepanne med smøret

  • Fres i 3-5 minutter, til løken er blank

  • Sett til siden i en separat beholder

  • Stek kjøttdeigen i den samme pannen

  • Hell i all worcestersausen og halvparten av buljongvannet

  • Krydre med salt, pepper og chiliflak

  • Legg til løk, hvitløk og champignonen

  • Bland mel og maizena i resten av buljongvannet og hell så sammen med alt det andre

  • Rør godt og la småkoke i 5 minutter

  • Skru av varmen og rør inn rømmen

  • Server med kokt pasta og fersk bladpersille på toppen

  • Enjoy!