Appelsin-cookies

En super kombinasjon av sjokolade og appelsin! 6 stk.

Ingredienser

  • 2dL havregryn

  • 1.5dL sukker

  • 1ts bakepulver

  • 2ts vaniljesukker

  • 2ss bakekakao

  • 60g smør

  • 150g sjokolade i biter

  • 1ss yoghurt

  • Skallet til 1 appelsin

  • Saften fra 1 appelsinbåt

Fremgangsmåte

  • Riv skallet til 1 appelsin og sett til side

  • Blend havregrynen til havremel i en blender

  • Bland sammen alle tørre ingredienser i en bolle

  • Smelt smør og 100g sjokolade i et vannbad

  • Bland sjokoladesmør, yoghurt og saften fra 1 appelsinbåt med alle de tørre ingrediensene

  • Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter

  • Forvarm ovnen til 180c over- og undervarme

  • Klargjør et stekebrett med bakepapir

  • Form deigen til 6 like store kuler og plasser utover stekebretter

  • Topp kulene med de resterende sjokoladebitene og revet appelsinskall

  • Stek kulene til cookies i oven. Midterste rille i 15 minutter