Apple crumble

Gjør en vri på den tradisjonelle eplekaken og tilføy mer crunch! 1 porsjon.

Ingredienser

  • 50g havregryn (1dL)

  • 50g sukker

  • 50g smør

  • 1 eple

  • 1ss sukker

  • 1ts kanel

  • Valgfritt: hakkede nøtter og krem

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180c over- og undervarme

  • Ha havregryn, 50g smør og sukker i en kjele

  • Varm opp til smøret er smeltet

  • Skrell eplet og kutt i biter

  • Ha eplebitene i en ildfast form

  • Strø over 1ss sukker og 1ts kanel

  • Bland til eplebitene er dekket i sukker og kanel

  • Ha havregrynsblandingen over eplebitene

  • Valgfritt: Strø over hakkede nøtter

  • Stek kaken i 30 minutter på midterste rille

  • Spises som den er, eller med krem til!