Bakt feta

Digg rett med greske smaker og fetoast! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 400g cherrytomater

  • 100g fetaost

  • 1 sjalottløk

  • 4 fedd hvitløk

  • 0.25-0.5dL olivenolje

  • Salt + pepper + chiliflak + oregano

  • Sitronskall

  • Koriander til topping

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200c over- og undervarme

  • Ha fetaosten i midten av en ildfast form

  • Vask cherrytomatene og kutt noen av de i to

  • Ha hele og halve cherrytomater rundt fetablokken

  • Skjær løken i skiver og hvitløksfeddene i to

  • Strø løk og hvitløk over tomater og feta

  • Krydre med salt, pepper, chiliflak og oregano

  • Riv over sitronskall

  • Hell over godt med olivenolje

  • Stek på midterste rille i 20 minutter

  • Server gjerne med fersk koriander på toppen!

Tips:

Du kan utelate hvitløk/løk/sitronskall/koriander, men det anbefales!

Typen tomater har ingenting å si