Sjokolade- og bananis i fromasjform. 4 porsjoner.

Ingredienser
2.5ts gelatinpulver
5ss lunkent vann
3.5dL kremfløte
0.5dL sukker
0.5ts vaniljepulver
1 klype salt
1 banan Sjokoladesaus og topping:
50g mørk sjokolade
50g melkesjokolade
1dL kremfløte
1 klype salt
1ts smør
Bananskiver og havrekjeks
Fremgangsmåte
Bland sammen gelatinpulver og lunkent vann i en bolle
Ha banan og halvparten av kremfløten i en blender
Blend det fritt for klumper og sett til siden
Ha den resterende fløten i en tykkbunnet kjele
Legg til sukker, vaniljepulver og salt
Varm på middels varme til det ryker av blandingen
Hell i bananmiksen og rør til det ryker igjen
Ta alt av varmen og rør inn gelatinen
Fordel fromasjen på 4 serveringsglass
Sett fromasjen i kjøleskapet og la stå i 4-6 timer
Lag sjokoladesausen en halvtimes tid før servering:
Ha sjokolade, kremfløte og salt i en kjele
Varm på middels varme til sjokoladen har smeltet
Skru av varmen og rør inn smøret
Ta fram fromasjen og hell på et tynt lag saus
Topp med noen knuste havrekjeks og bananskiver
Enjoy!
ความคิดเห็น