Bananfromasj

Sjokolade- og bananis i fromasjform. 4 porsjoner.

Ingredienser

  • 2.5ts gelatinpulver

  • 5ss lunkent vann

  • 3.5dL kremfløte

  • 0.5dL sukker

  • 0.5ts vaniljepulver

  • 1 klype salt

  • 1 banan Sjokoladesaus og topping:

  • 50g mørk sjokolade

  • 50g melkesjokolade

  • 1dL kremfløte

  • 1 klype salt

  • 1ts smør

  • Bananskiver og havrekjeks

Fremgangsmåte

  • Bland sammen gelatinpulver og lunkent vann i en bolle

  • Ha banan og halvparten av kremfløten i en blender

  • Blend det fritt for klumper og sett til siden

  • Ha den resterende fløten i en tykkbunnet kjele

  • Legg til sukker, vaniljepulver og salt

  • Varm på middels varme til det ryker av blandingen

  • Hell i bananmiksen og rør til det ryker igjen

  • Ta alt av varmen og rør inn gelatinen

  • Fordel fromasjen på 4 serveringsglass

  • Sett fromasjen i kjøleskapet og la stå i 4-6 timer

  • Lag sjokoladesausen en halvtimes tid før servering:

  • Ha sjokolade, kremfløte og salt i en kjele

  • Varm på middels varme til sjokoladen har smeltet

  • Skru av varmen og rør inn smøret

  • Ta fram fromasjen og hell på et tynt lag saus

  • Topp med noen knuste havrekjeks og bananskiver

  • Enjoy!