Brente mandler

Hvorfor kjøpe det på butikken, når man kan lage det selv? Nok til 1 stor glasskrukke.

Ingredienser

  • 250g mandler

  • 100g sukker

  • 1dL vann

  • 1ss smør

  • 1 klype havsalt

  • 1 klype kanel

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200c over- og undervarme

  • Spre mandlene utover et stekebrett

  • Stek på midterste rille i 6 minutter

  • Ha vann og sukker i en kjele

  • Kok opp til sukkeret er oppløst

  • Ha i de stekte mandlene og la koke

  • Husk å røre konstant!

  • Trust the process - mandlene og sukkerlaken vil gå fra brun til hvit og krystallisert, til brun og gyllen, så skal de til slutt bli blanke og mørke

  • Ta kjelen av stekeplaten og ha i smør, salt og kanel

  • Rør godt til smøret er smeltet

  • Ha mandlene utover et stekebrett

  • Separer mandlene med to gafler og la kjøles

  • Når de er nedkjølt - ha i et lufttett glass