Chilitorsk med mangosalat og ris

Asiatisk-inspirert fiskemiddag! Nok til 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 4 torskefilet (400g)

  • 1 mango

  • 1 sitron (saften)

  • 0.5 rødløk

  • 2 plommetomater

  • 0.5dL sweet chili-saus

  • 2dL ris

  • 4dL vann

  • Valgfritt: Koriander

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180c over- og undervarme

  • Ha ris, vann og halvparten av sitronsaften i en kjele

  • Tilbered risen slik du vanligvis gjør

  • Finhakk/kutt rødløk, mango og plommetomat

  • Ha over resten av sitronsaften og koriander

  • Bland godt sammen og sett til side

  • Ha torskefiletene (tinte) i en ildfast form

  • Ha over sweet chili-sausen

  • Stek i ovnen. 15 minutter på midterste rille

  • Server alt på samme tallerken: Ris -> Mangosalat -> Chilitorsk -> Koriander


TIPS: Torsken kan byttes med laks, kylling eller vegetarisk alternativ ;)