Chorizopasta

Pasta med pølsebiter og ekstra smak! 2-3 porsjoner.

Ingredienser

  • 1 gul løk

  • 3 fedd hvitløk

  • 50g tomatpuré

  • 1.5dL kremfløte

  • 0.5dL pastavann

  • 1ss smør

  • 150g pasta

  • 3 chorizopølser

  • 50g revet ost (gjerne parmesan)

  • Salt + pepper + chiliflak + basilikum

Fremgangsmåte

  • Start med å tilberede pastaen

  • Finhakk løk og hvitløk

  • Fres det blankt i en dyp stekepanne med litt olje

  • Kutt chorizopølsene i biter og legg til

  • Bland inn tomatpuré og kremfløte

  • Smak til med salt, pepper og chiliflak

  • Når pastaen er klar: Ta vare på 0.5dL pastavann

  • Hell av resten av vannet

  • Ha pasta, pastavann og smør i stekepannen

  • Riv over parmesanost og bland inn

  • Anrett pastaen på to tallerkner

  • Topp med ekstra revet parmesan og basilikum

TIPS:

  • Legg til litt sriracha for ekstra smak!