top of page

Eplechips

Crispy chips med bare 3 ingredienser! 1-2 porsjoner.

Ingredienser

  • 2 epler

  • 1ss sukker

  • 1ts kanel

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 110c over- og undervarme

  • Vask eplene godt

  • Skjær eplene i tynne skiver med skallet på

  • Kutt ut kjernen/stilken i skivene

  • Spre skivene utover et stekebrett med bakepapir og pass på at ingen av skivene ligger oppå hverandre

  • Ha sukker og kanel i en bolle

  • Bland det godt sammen og dryss halvparten av blandingen over epleskivene

  • Snu epleskivene og dryss over resten av blandingen

  • Stek epleskivene på midterste rille i 1.5-2 timer

  • Følg med underveis og snu gjerne epleskivene halvveis inn

  • La epleskivene hvilke i 3-4 minutter på benken etter steking og enjoy!


TIPS:

  • Dette kan lages uten kanel og sukker

  • Bruk helst norske epler. De smaker best ;)

  • Skjær de i skiver eller bruk en mandolin

bottom of page