Gulrotkake cake pops

Saftige cake pops med smak av gulrotkake. 6-8 kuler.

Ingredienser

  • 85g gulrot

  • 50g smør

  • 1 egg

  • 0.5ss matolje

  • 1dL sukker

  • 50g mel

  • 1ts bakepulver

  • 1 god klype kanel

  • 50g kremost naturell

  • 75g hvit sjokolade

  • 1ts kokosolje

  • Melis

  • Kremfløte/vann

  • Rød og gul konditorfarge

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180c over- og undervarme

  • Smelt smøret og riv samtidig gulrøttene i en bolle

  • Legg til egg, sukker, smeltet smør og matolje

  • Rør og legg til mel, bakepulver og kanel

  • Bland fritt for klumper

  • Ha kakerøren over i en liten, smurt kakeform

  • Stek på midterste rille i 45 minutter

  • La avkjøles etter steking og smuldre kaken

  • Ha smulene i en bolle og legg til kremost

  • Bland godt

  • Ta 1 og 1 spiseskje deig og rull til 6-8 kuler

  • Sett kulene på et brett og frys i 30-60 minutter

  • Smelt hvit sjokolade og kokosolje i et vannbad

  • Tre kakekulene på grillspyd og dypp de i sjokoladen

  • La sjokoladen rundt kulene stivne i kjøleskapet

  • Bland sammen melis, kremfløte og konditorfarge

  • Ha det i en sprøytepose

  • Hell glasuren over kulene i tynne striper

  • La stripene tørke og server

  • Enjoy!