Gulrotsuppe

Superdigg gulrotsuppe med milde smaker! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 3 gulrøtter

  • 2 poteter

  • 0.5 gul løk

  • 3 hvitløksfedd

  • 0.5 rød chili

  • 1ss finhakket ingefær

  • 1ss meierismør

  • 1ts salt

  • 1ts pepper

  • 1 terning grønnsaksbuljong

  • 2.5dL vann

  • 2dL kokosmelk

  • Koriander og rød chili i skiver til servering

  • Peanøtter og/eller baconterninger

Fremgangsmåte

  • Skrell og kutt gulrot, potet, chili og løk i biter

  • Gjør det samme med ingefær og hvitløksfedd

  • Ha alt i en stor kjele

  • Legg til meierismør og grønnsaksbuljong

  • Ha i salt, pepper, vann og kokosmelk

  • Kok det opp og sett ned varmen

  • La småkoke under lokk i 20 minutter

  • Kjør alt i en stavmikser/food processor/blender

  • Blend fritt for klumper og fordel suppa på 2 boller

  • Hell i litt ekstra kokosmelk og topp med koriander

  • Ha over noen skiver rød chili

  • Dryss over salte peanøtter eller stekt bacon og enjoy!


TIPS:

Koriander kan byttes ut med gressløk