top of page

Hjemmelaget sjokoladepålegg

En fyldigere Nugatti med hasselnøttbiter!

Ingredienser

  • 50g hasselnøtter

  • 150g mørk sjokolade

  • 1.5dL kremfløte

  • 50g meierismør

  • 0.5ts salt

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200c over- og undervarme

  • Ha hasselnøttene utover et stekebrett

  • Stek de i ovnen i 8-10 minutter

  • La nøttene kjøle seg litt ned etter steking

  • Ha nøttene i et rent kjøkkenhåndkle

  • Gni av skallet til hasselnøttene med håndkleet

  • Ha nøttene i en kjøkkenmaskin

  • Blend til mel/masse

  • Kutt meierismøret i små biter og sett til siden

  • Hakk den mørke sjokoladen og legg i en bolle

  • Varm fløten i en liten kjele til det koker

  • Hell fløten over sjokoladebitene og rør til sjokoladen har smeltet

  • Legg til smøret i biter og rør til alt har smeltet

  • Når blandingen er silkemyk, ha i hasselnøttmassen og salt

  • Bland alt godt og ha over i ett stort eller flere små glass

  • Oppbevar sjokoladepålegget i kjøleskapet i opptil 2 uker

  • Enjoy!

Originaloppskrift fra Tine.no

bottom of page