Hjemmelaget troika

Kanskje bedre enn den butikk-kjøpte!

Ingredienser

  • 400g marsipan

  • 200g nougat

  • 1pk. bringebærgelé

  • 2.5dL vann

  • 300g kokesjokolade

  • 1ss delfiafett

Fremgangsmåte

  • Finn fram en langpanne på 20x30 cm

  • Kjevle ut marsipanen til et rektangel i samme str.

  • Legg marsipanen i langpannen og sett i kjøleskapet

  • Smelt nougaten over et vannbad

  • Ta ut marsipanen av kjøleskapet

  • Hell nougaten over marsipanen i et jevnt lag

  • Sett det i kjøleskapet/fryseren til stivnet

  • Kok opp 2.5dL vann

  • Skru av varmen og rør inn gelépulveret

  • La det kjøle seg ned og hell over nougaten

  • Sett langpannen kjølig over natten

  • Kutt troikaen i passe store biter

  • Smelt kokesjokoladen og delfiafettet i et vannbad

  • Gjør klar et brett med bakepapir på

  • Ta en og en bit med troika på en gaffel

  • Hell over sjokoladen med en skje

  • La bitene dryppe av seg og legg de på brettet

  • Sett det kjølig over natten og enjoy!


Originaloppskrift: mattilfamilien.no