Karamellmousse

Luftig og smakfull mousse med karamell! 3-4 porsjoner.

Ingredienser

  • 1ts gelatinpulver

  • 2ss lunkent vann

  • 1 eggehvite

  • 50g sukker

  • 1dL karamellsaus

  • 1dL kremfløte

  • Karamellpopcorn (se oppskrift her)

Fremgangsmåte

  • Ha gelatinpulver og vann i en liten bolle

  • Rør godt sammen og la stå i 3-5 minutter

  • Ha karamellsausen i en kjele og varm opp

  • Legg til gelatinpulveret som skal ha blitt geléaktig

  • Rør til gelatinen har løst seg opp og sett det til siden

  • Ha eggehviten til ett egg i en bolle

  • Visp til det blir skummete og ha i sukkeret

  • Visp det til marengs og sett til siden

  • Ha kremfløten i en annen bolle og stivpisk til krem

  • Ha kremen og karamellen sammen med marengsen

  • Vend alt forsiktig, men godt sammen

  • Fordel røren på 3-4 glass/dessertformer

  • Sett i kjøleskapet og la stå i minst 4 timer, helst over natter

  • Server med karamellpopcorn og ekstra karamell

  • Enjoy!