Karamellpopcorn

Søtt og salt - den ultimate kombinasjon! Fyller én stor bolle til å dele!

Ingredienser

  • 1 pose popcorn (80g upoppet)

  • 1ss olje

  • 1dL vann

  • 2dL sukker

  • 2ss smør (18g)

  • en klype salt

Fremgangsmåte

! Har du mikro - popp popcornet i mikroen og hopp over første avsnitt !

  • Ha olje og popcorn i en kjele

  • Ha på lokk og varm opp på middels varme

  • La popcornet poppe

  • Rist på kjelen underveis, så det ikke brenner seg

  • Når ferdig poppet - ta av platen og sett til side

  • Finn fram en ny kjele

  • Ha i vann og sukker og kok opp

  • La sukkeret smelte og blandingen boble, mens du rører konstant

  • Med én gang sukkeret begynner å bli brunt - skru av varmen og sett det til siden

  • Legg til salt og smør og rør godt sammen

  • Gjør klar et stekebrett med bakepapir

  • Ha popcornet i kjelen med karamell

  • Rør/vend til karamellen dekker alt popcornet

  • Ha det så over på stekebrettet

  • Spre karamellpopcornet utover og la nedkjøles

  • Knekk opp og server!