top of page

Linse masala

Vegetarisk middagsrett med indiske smaker! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 1 boks røde linser (ca. 400g)

  • 250g kokefaste poteter

  • 0.5 rød chili

  • 2ss tikka masala saus

  • 2ts curry

  • 60g spinat

  • 0.5 lime

  • 2.5dL kokosmelk

  • 2ts grønnsaksbuljong

  • 0.5ts tørket koriander

  • 0.5ts sukker

  • 0.5dL vann

  • Salt og pepper

  • 2ss cashewnøtter

  • 1 håndfull koriander

Fremgangsmåte:

  • Finhakk chili og vask potetene

  • Kutt potetene i terninger og skyll av linselaken

  • Forvarm en kjele med smør på middels varme

  • Ha i chili, potet og linser

  • Legg til spinat og krydre med curry

  • Ha i tikka masala saus og rør godt

  • Varm til spinaten har minsket i størrelse

  • Hell i kokosmelk og klem i saften fra limen

  • Ha i grønnsaksbuljong, sukker og vann

  • Krydre med litt salt og pepper

  • La alt småkoke under lokk til potetene er møre (10-15 minutter)

  • Grovhakk cashewnøtter og koriander

  • Finhakk litt mer rød chili

  • Fordel linse masalaen på to boller

  • Dryss over cashewnøtter og finhakket chili

  • Ha på koriander og enjoy! Tips: Server gjerne med creme fraiche til!

Comments


bottom of page