Longevity nudler

Kinesiske nudler til kinesisk nyttår! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 150g risnudler

  • 0.5dL risnuddelvann

  • 1ts sukker

  • 0.5ts salt

  • 12ts soyasaus

  • 6ss østerssaus

  • 1.5ts sesamolje

  • 5 shiitakesopp

  • 4 vårløk

  • Ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Tilbered nudlene slik pakken tilsier

  • Ta vare på litt av risnuddelvannet og hell av resten

  • Skyll risnudlene i kaldt vann og sett til siden

  • Ha 3ss nuelvann i en bolle

  • Legg til sukker, salt og soyasaus

  • Ha også i østerssaus og sesamolje

  • Bland godt og sett til siden

  • Kutt shiitake i tynne skiver

  • Del vårløken i to - hvit og grønn del, og kutt i biter

  • Forvarm en stekepanne med litt oljhe

  • Ha i hvite vårløkbiter og shiitakesopp

  • Fres i 30 sekunder og legg til risnudlene

  • Fress igjen og hell i sausen etter 30 sekunder til

  • Stek det i 1 minutt

  • Legg til slutt til de grønne vårløkbitene

  • Stek i 3 minutter og fordel nudlene på 2 boller

  • Dryss over ristede sesamfrø og enjoy!

Originaloppskrift fra TheWholeCarrot.com