Gjort på en tryhard-tirsdag! 15 store snurrer
Ingredienser - deig
5dL melk
50g fersk gjær
125g smør (romtemperert)
1 egg
1kg hvetemel
150g sukker
1ts kardemomme
1ts salt
Ingredienser - fyll
150g smør (romtemperert)
1dL brunt sukker
2ss kanel
1 egg til pensling
Fremgangsmåte
Ha melk og egg i en bolle
Løs opp gjæren i væsken
Ha i sukker, hvetemel, kardemomme og salt
Elt deigen i 10 minutter
Ha i romtemperert smør og elt i 10-15 min.
Sett deigen til heving i 45 minutter
Strø mel på bakeflaten og ha på deigen
Kjevle deigen til et stort rektangel
Bland ingrediensene til fyllet
Smør fyllet utover rektangelet
Rull alt til en stor pølse og skjær til snurrer
Ha snurrene på et stekebrett og etterhev i 30 minutter
Forvarm stekeovnen til 225c over- og undervarme
Pensle kanelsnurrene med egg
Stek på midterste rille i 10-12 minutter
Topp gjerne med melis
OBS: Oppskriften er tatt fra Meny.no
Comments