Pære- og blomkålsuppe

Med smakfull persillegarnityr. 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 1 blomkål

  • 1 stor eller 2 små pærer

  • 1 sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 lillefingertupp rød chili

  • 1ss smør

  • 1ts ingefærpulver

  • 0.5ts oregano

  • 0.5ts pepper

  • 0.5ts salt

  • 5dL utblandet grønnsaksbuljong

  • 1ts eplesidereddik (kan sløyfes)

  • 20mL sitronjuice

  • 0.5dL kremfløte

  • 0.5dL helmelk Persillegarnityr:

  • Finhakkede hasselnøtter

  • Finhakket persille

  • 30mL olivenolje

  • 20mL sitronsaft

  • 1.5ss revet parmesan

  • 2ts honning

Fremgangsmåte

  • Rens og kutt blomkål og pære i biter

  • Smelt smøret i en kjele/dyp stekepanne

  • Finhakk løk, hvitløk og chili og ha det i stekepannen

  • Fres blankt og krydre med ingefær, oregano, salt og pepper

  • Rør til blandet og legg til blomkål- og pærebiter

  • Fres i noen minutter og hell i grønnsaksbuljongen

  • Ha i sitronsaft og eplesidereddik

  • Bland godt og la det småkoke under lokk i 15-20 minutter

  • Ha det i en blender og blend fritt for klumper

  • Hell i melk og kremfløte og blend litt til

  • Smak til med ekstra salt, pepper og sitronsaft

  • Bland sammen ingrediensene til persillegarnityren

  • Fordel supper på to boller og ha over garnityren

  • Krydre med chilimix og enjoy!