Panna cotta

Italiensk dessert! 4 porsjoner.

Ingredienser

  • 5dL kremfløte

  • 2ts gelatinpulver

  • 4ss lunkent vann

  • 1ts vaniljepulver / 1 vaniljestang

  • 1dL sukker Bringebærsaus:

  • 200g bringebær

  • 75g sukker

  • 0.5 sitron (saften)

Fremgangsmåte

  • Ha gelatinpulveret og lunkent vann i en bolle

  • Bland sammen og sett til siden

  • Finn fram en kjele og ha i fløte og sukker

  • Legg til vaniljepulver/frøene til 1 vaniljestang

  • kok det opp mens du rører

  • Skru av varmen når det begynner å koke

  • Ha i gelatinpulveret og rør til det har løst seg opp

  • Sett i kjøleskapet

  • La det kjøle seg ned til yoghurtliknende tykkelse og rør godt

  • Rør godt og fordel det på 4 serveringsglass/boller

  • Sett det i kjøleskapet i 3-6 timer

  • Ha ingrediensene til bringebærsausen i en kjele

  • NB! Smak deg til med sitronsaften

  • Varm opp og ta av platen når sukkeret har løst seg opp

  • Sil det og la kjøle seg ned

  • Hell sausen over panna cottaen, topp med litt sitronmelisse og server!