Potetbowl

Superdigg bowl med ris og asiatisk-inspirerte smaker! 1 porsjon

Ingredienser

  • 1dL ris

  • 1dL vann

  • 1ss sesamolje

  • 4 små nypoteter

  • 1 skive rødløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 2ss soyasaus

  • 1ss Sriracha

  • 0.5ss honning

  • 0.5ss brunt sukker

  • 0.5 lime (saften)

  • 1 egg

  • 2ss kremfløte

  • Vårløk

  • Ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Tilbered risen slik pakningen tilsier

  • Ha vann og sesamolje i en dyp stekepanne

  • Vask og kutt potetene i biter og finhakk rødløken

  • Ha det i stekepannen og la alt småkoke under lokk

  • Bland sammen soyasaus, sriracha og honning

  • LEgg til brunt sukker, limesaft og press i hvitløken

  • Bland og hell i stekepannen når vannet har fordampet

  • La det smpkoke i 3-5 minutter, til det glaserer potetene

  • Ha potetene i en separat beholder

  • Visp sammen egg og fløte

  • Stek til eggerøre i panna og legg til potetbitene

  • Fres i 30 sek. og ta så av platen

  • Legg risen nederst i en bole, poteter og egg over

  • Finhakk vårløk og stør på toppen

  • Dryss til slutt over sesamfrø og litt ekstra, rå rødløk

  • Enjoy!