Potetsuppe

En suppe med milde smaker som varmer! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 150g baconterninger

  • 450g poteter

  • 3 vårløk

  • 3dL melk

  • 0.5ts salt

  • 0.5ts pepper

  • 0.5ts chiliflak

  • Noen dråper tabasco

  • 50g revet cheddar- og mozzarella


Fremgangsmåte

  • Skrell potetene, kutt de i biter og ha i en bolle

  • Kutt vårløken der stilken deler seg i flere deler

  • Fjern røttene og legg de hvite delene i bollen med poteter

  • Sett de grønne delene av vårløken til siden for seg selv

  • Stek baconet crispy i en kjele

  • La baconet renne av seg på tørkepapir

  • Ha poteter og hvit del av vårløken i den samme kjelen

  • Legg til melk, salt, pepper og chiliflak

  • Ha også i noen dråper med tabasco

  • Rør og la småkoke under lokk i 10-15 minutter

  • Ha det over i en blender og blend godt

  • Fordel suppa på 2 boller og topp med revet ost

  • Finhakk den grønne delen av vårløken og ryss over suppene

  • Topp med baconet og server!

TIPS:

Synes du suppa er for tykk? Legg til mer melk!

Bruk en tykkbunnet kjele for å hinde at melken brenner seg i bunnen