Risboller

En obligatorisk snacks til juletiden! 18 stk.

Ingredienser

  • 150g delfiafett

  • 100g sjokolade

  • 1 egg

  • 1.5dL sukker

  • 50g puffet ris (ca. 8dL)

  • Valgfritt: Revet klementinskall

Fremgangsmåte

  • Smelt delfiafett og sjokolade i et vannbad

  • Visp sukker og egg til eggedosis

  • Vend inn sjokoladeblandingen i eggedosisen

  • Legg til puffet ris og bland godt

  • Plasser ut 18 muffinsformer på et brett

  • Ta 1 spiseskje risbolleblanding per muffinsform

  • Valgfritt: Riv over klementinskall NB!: Skyll skallet godt

  • Sett risbollene til kjøling i kjøleskapet


TIPS:

  • Revet klementinskall funker best med mørk sjokolade.

  • Bruk den typen sjokolade du selv foretrekker

  • Puffet ris fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker

  • Strø over havsalt for ekstra smak

  • Legg til 1ss sterk kaffe for ekstra piff