top of page

Rødvinsstekt storfé med potet- og pastinakkmos

Nydelig middagsrett! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 250g storfé grytekjøtt

  • 4 fedd hvitløk

  • 2ts pepper

  • 0.5ts flaksalt

  • 3dL rødvin

  • 400g små, gule poteter

  • 150g pastinakk

  • 1/4 gul løk

  • salt og pepper

  • Chilimix

  • Fersk persille

  • 25-50g meierismør

  • 0.5-1dL matfløte

Fremgangsmåte

  • Kutt kjøttet i biter og ha i en kjele med 1ss smør

  • Fres det brunt i en kjele

  • Finhakk hvitløk og ha i kjelen

  • Krydre med salt og pepper

  • Hell i rødvin, bland og la småkoke under lokk i 30-40 minutter

  • Skrell og kutt pastinakk og løk i biter

  • Ha det i en stor kjele og legg til potetene

  • Fyll kjelen med vann og kok til alt er mørt

  • Hell av vannet og legg til meierismør og matfløte

  • Mos grønnsakene med en potetmoser

  • Smak til med salt, pepper og chilimix

  • Skru opp varmen på platen til kjøttet i rødvin

  • La rødvinen redusere og tykne

  • Server på to tallerkener med potetmos nederst, rødvinskjøtt oppå og fersk persille som garnityr


bottom of page