Sjokolademousse

Imponer med en supergod mousse! 2-4 porsjoner.

Ingredienser

  • 100g sjokolade

  • 2 egg

  • 2ss kokt vann

  • 2ts pulverkaffe

  • 1.5dL kremfløte

  • 1ts vaniljesukker

  • Valgfri topping: Krem + bringebær + sjokoladebiter

Fremgangsmåte

  • Skill eggene og sett til side

  • Bland ut pulverkaffen i det kokte vannet

  • Ordne et vannbad og ha i kaffen

  • Legg til sjokoladen og la det smelte

  • Når sjokoladen er smeltet - ta det av stekeplaten

  • La stå og kjøle seg ned i noen minutter

  • Når nedkjølt, men ikke stivnet: rør inn eggeplommer

  • Visp sammen kremfløte og vaniljesukker

  • Vend sjokoladeblandingen inn i kremen

  • Stivpisk eggehvitene og vend inn i sjokolaekremen

  • Fordel moussen på 2 store, eller 4 små glass

  • La kjøle seg ned i kjøleskapet i minst 1 time

  • Server som de er, eller topp med ønsket topping: Jeg anbefaler krem, bringebær og sjokoladebiter


TIPS:

  • Kaffe + vann kan droppes

  • Type sjokolade er uviktig. Bruk det du selv foretrekker - enten det er lys, mørk eller til og med hvit

  • Topping kan du velge selv eller utelate helt ;)