top of page

Sjokolademuffins med vaniljefyll

Fyldig smak og konsistens, med en søt kjerne. 4-5 store muffins.

Ingredienser

  • 100g smør

  • 0.5ts pulverkaffe

  • 1dL vann

  • 1 egg

  • 150g creme fraiche

  • 2ss bakekakao

  • 0.5ts natron

  • 1 klype salt

  • 150g sukker

  • 2.5dL mel

  • 4-5ss vaniljekrem

  • Frysetørkede bringebær Sjokoladeglasur:

  • 100g romtemperert smør

  • 4ss kremost naturell

  • 240g melis

  • 4ss bakekakao


Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180c over- og undervarme

  • Smelt smøret og bland med pulverkaffen, vann, egg og creme fraiche

  • Ha bakekakao, natron, salt, sukker og mel i en bolle og bland godt

  • Bland tørre og våte ingredienser sammen

  • Bland og fordel røren på 5 store muffinsformer - ta vare på litt av røren

  • Ha vaniljekrem i en brødpose og kutt av tuppen på posen

  • Klem vaniljekrem i midten av muffinsene

  • Dekk toppen av vaniljekremen med ekstra røre

  • Stek muffinsene i 20-25 minutter på midterste rille

  • Lag glasuren ved å piske smøret kremete

  • Bland inn kremost, etterfulgt av melis og bakekakao

  • La muffinsene kjøle seg ned etter steking

  • Ha glasur på 4 av 5 muffins og smuldre den siste over de andre

  • Dryss over frysetørkede bringebær og enjoy!

bottom of page