Sommerruller

Spises som wraps eller sushi. Nok til 5 ruller.

Ingredienser

  • 5 rispapir

  • 1 paprika

  • 1 mango

  • 1/3 agurk

  • 1/4 isbergsalat

  • Valgfritt: Koriander

Fremgangsmåte

  • Start med å kutte all frukt og grønt i strimler

  • Finn fram en stor skål med lunkent vann

  • Dypp rispapiret ned i vannet og fukt i 10 sek.

  • Ha det på en fuktet flate

  • Legg på alt av frukt og grønt

  • Brett sidene inn mot midten, så nedre del

  • Rull så alt sammen til en «pølse»

  • Gjenta prosessen med alle rispapirene

  • Spis som de er, eller del i 3 og spis som sushi!


Dipp/Saus

Jeg anbefaler å ha en saus å dyppe rullene i. Det kan være sweet chili-saus, hoisinsaus eller peanøttsaus. Her er det opp til deg hva du ønsker :)

Her er sausen jeg lagde på snapchat, da jeg ordnet sommerrullene! (spicy):

  • Riv 0.5 lite fedd hvitløk og en liten bit ingefær

  • Ha i en skål og legg til 1ts sukker, 1ss soyasaus og 1ss vann

  • Legg til slutt til 1ss ketsjup og bland godt


Tips:

Dip kan du velge selv.

Frukt og grønt kan byttes ut med andre ting.

Kjøtt kan legges til.