Sommersalat

Fyldig og lett på samme tid, med masse forskjellige smaker! 2 porsjoner.

Ingredienser - salat

  • 1.5dL quinoa

  • 3dL vann

  • 65g spinat

  • 0.5 mango

  • 2 nektariner

  • 2 håndfuller pinjekjerner

  • 50g fetaost

Ingredienser - dressing

  • 1ts sitronskall

  • 0.5dL sitronsaft

  • 1ss olivenolje

  • 2ss honning

  • 1 sjalottløk

  • 1 håndfull gressløk

  • 1ts salt

  • 1ts pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å skylle quinoaen i kaldt vann i 2-3 minutter

  • Ha det i en kjele og varm til fuktigheten er vekk

  • Hell i vann og kok opp

  • Skru ned varmen og la småkoke i ca. 15 minutter

  • Kjøl ned quinoaen etter koking

  • Finhakk sjalottløk og gressløk, og riv sitronskallet

  • Ha alle ingrediensene til dressingen i en bolle

  • Bland godt

  • Kutt mango i biter og nektariner i båter

  • Finn fram en stor bolle

  • Ha i quinoa, spinat, mango og nektariner

  • Strø over pinjekjerner og smuldre ovr fetaost

  • Hell over sausen og bland alt godt

  • Enjoy!