Tilslørte bondepiker med karamell

En tradisjonell dessert med en liten vri. 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 1dL havregryn (50g)

  • 4ss brunt sukker

  • 0.5ss smør

  • 1 stort eple

  • 0.5dL vann

  • 1ts kanel

  • 1.5dL kremfløte

  • 1-2ts sukker + 1/4ts vaniljesukker

  • Karamellsaus

Fremgangsmåte

  • Finn fram en kjele

  • Ha i havregryn, brunt sukker, smør og kanel

  • Varm opp til smør og sukker har smeltet

  • Sett havrekavringen til siden

  • Skrell eplet og kutt det i biter

  • Ha eplebitene i en kjele

  • Legg til vann og kanel og kok det opp

  • La småkoke under lokk til eplebitene er møre

  • Mos eplebitene med en gaffel og sett det til siden

  • La avkjøles helt

  • Pisk kremfløte, sukker og vaniljesukker til krem

  • Finn fram to serveringsglass

  • Ha havrekavring nederst og krem oppå

  • Ha over eplemos og litt karamellsaus

  • Ha over mer havrekavring og krem

  • Topp med ekstra karamellsaus og havrekavring

  • Enjoy!