top of page

Toppet hvitløkspotetmos

Digg og lett potetmos med en vri. 2-4 porsjoner

Ingredienser

  • 2 hele hvitløk

  • Olivenolje/chiliolje

  • 10-12 kokefaste poteter

  • 50g smør

  • 2-3dl melk

  • 0.5 rød chili

  • 2ts salt + pepper

  • kruspersille

  • 60g ost i biter

  • 1 pk. ternet bacon (200-250g)


Fremgangsmåte:

  • Skjær av toppen på hvitløkene, så du tydelig ser feddene

  • Behold skallet på og plasser hvitløkene på aluminiumsfolie

  • Pensle/hell over litt olivenolje/chiliolje og dryss over litt salt

  • Pakk inn hvitløkene i aluminiumsfolien og ha de i airfryeren

  • Airfry det i 20 min. på 180°C eller i ovnen på 200°C i 45 min.

  • Mens hvitløken steker kan du skrelle potetene

  • Skjær de i biter og kok møre.

  • Finhakk samtidig chili

  • Skjær smøret og osten i terninger og grovhakk persillen

  • Når potetene er kokt: Hell av vannet og ha de tilbake i kjelen Legg til smøret i terninger og mos det med en potetmoser

  • Hell i melk og mos igjen

  • Pakk ut den bakte hvitløken av aluminiumsfolien

  • Klem ut hvitløksfeddene ved å klemme nederst på hvitløken

  • Krydre med salt og pepper og mos alt inn i potetmosen

  • Ha kjelen tilbake på stekeplaten og varm på middels varme

  • Rør inn osten og la den smelte mens du steker baconet

  • Ha potetmosen i 2-4 boller og ha over baconet

  • Dryss over litt ekstra finhakket chili og grovhakket persille Enjoy!

TIPS:

Server det gjerne med en dressing! Jeg blander da 4ss creme fraiche med 1-2ss Sriracha, litt salt og pepper


bottom of page