Nydelig dessert med vaniljekrem! 2 stk.
Ingredienser
0.5 butterdeig til 2 porsjoner
2 eggeplommer
1.5dL melk
2ss sukker
0.5ss maisenna
1 klype vaniljepulver
1.5ts gelatin
3ss lunkent vann
1.5dL kremfløte Topping:
Jordbær
Blåbær
Mørk sjokolade
Melis
Fremgangsmåte:
Legg ut butterdeigen og del den i to
Kutt butterdeigen i rektangler på størrelse med håndflaten din og kutt av kantene, så rektanglene blir rette
Legg kantene oppå kanten av rektanglene og lag en "mur".
Press det sammen rundt kanten
Stek i ovnen slik pakken tilsier
Rør sammen gelatinpulver og lunkent vann
Sett til siden og la stivne
Ha eggeplommer, melk, vanilje og sukker i en kjele
Legg til maisenna og rør til alle klumper er ute
Varm det så på middels varme mens du rører
Legg til den stivnede gelatinen og rør videre
Rør til kremen tykner og ha den over i en bolle
Sett bollen i kjøleskapet og dekk toppen med plast
La stå til nedkjølt og tyknet
Stivpisk fløten til krem og vend inn eggekremen
Ha det over i en sprøytepose
La butterdeigen kjøles ned etter steking
Sprøyt på vaniljekremen og ha på bær
Dryss over sjokoladebiter og melis
Enjoy!
Comments