Bananbrød

Bananer til overs? Sjekk ut denne supergode oppskriften på bananbrød!

Ingredienser

  • 3 modne bananer

  • 3 egg

  • 1dL melk

  • 50g smør (smeltet)

  • 200g havregryn

  • 100g sukker (jeg anbefaler 50/50 brunt og hvitt sukker)

  • 1ts bakepulver

  • 1ts vaniljesukker

  • 1ts kanel

  • 1 klype salt

  • 100g sjokolade

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180c over- og undervarme

  • Mos bananene i en bolle

  • Ha i egg, melk og smeltet smør og rør godt

  • Blend havregryn til havremel i en blender

  • Bland inn havremel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, kanel og salt i røren

  • Kutt opp sjokoladen og rør inn

  • Ha røren i en brødform (jeg bruker en på 14x20)

  • Valgfritt: Topp med ekstra sjokoladebiter, banan og kanel

  • Stekes på midterste rille i 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt (stikk en stekepinne inn i kaken. Er den fri for røre når du tar den ut, er den klar!)

  • La brødet kjøle seg ned før kutting og servering