Mild suppe med varme og hint av italienske smaker. 1 porsjon.
Ingredienser
0.5 blomkål
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1/3 rød chili
1 terning kyllingbuljong
2dL vann
2dL melk
2-4ss creme fraiche
Salt og Pepper
0.5ts sitronsaft
0.5 pk. bacon i skiver (60g)
Pesto
Pinjekjerner
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 200c varmluft
Rens, skyll og kutt blomkålen i små biter
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili
Ha alt i en kjele med litt olivenolje og fres i 5 minutter
Hell i melk, vann og ha i kyllingbuljongterningen
Ha også i sitronsaft, salt og pepper
Kok opp og la småkoke i 15 minutter
Legg baconskivene på et stekebrett med bakepapir
Stek i ovnen i 5-7 minutter, til crispy
Ha suppen i en blender når den er kokt ferdig
Blend godt og legg til creme fraiche
Smak til med ekstra salt, pepper og sitron
Ha suppa over i en bolle og ha over litt pesto
Topp med baconet og pinjekjerner
Enjoy!
Comments