Blomkålsuppe

Mild suppe med varme og hint av italienske smaker. 1 porsjon.

Ingredienser

  • 0.5 blomkål

  • 1 sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/3 rød chili

  • 1 terning kyllingbuljong

  • 2dL vann

  • 2dL melk

  • 2-4ss creme fraiche

  • Salt og Pepper

  • 0.5ts sitronsaft

  • 0.5 pk. bacon i skiver (60g)

  • Pesto

  • Pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200c varmluft

  • Rens, skyll og kutt blomkålen i små biter

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili

  • Ha alt i en kjele med litt olivenolje og fres i 5 minutter

  • Hell i melk, vann og ha i kyllingbuljongterningen

  • Ha også i sitronsaft, salt og pepper

  • Kok opp og la småkoke i 15 minutter

  • Legg baconskivene på et stekebrett med bakepapir

  • Stek i ovnen i 5-7 minutter, til crispy

  • Ha suppen i en blender når den er kokt ferdig

  • Blend godt og legg til creme fraiche

  • Smak til med ekstra salt, pepper og sitron

  • Ha suppa over i en bolle og ha over litt pesto

  • Topp med baconet og pinjekjerner

  • Enjoy!