top of page

Bobaiskrem

Boba + iskrem = sant! 3-4 porsjoner.

Ingredienser

  • 2.5dL kremfløte

  • 6 teposer sort te

  • 1ss vaniljeekstrakt

  • 0.5ts vaniljepulver

  • 1 klype salt

  • 200g søtet kondensert melk

  • 200g brunt sukker

  • 1dL vann

  • Topping: 6ss tapiokakuler Sirup (150g brunt sukker + 0.5dL vann)


Fremgangsmåte

  • Ha kremfløte og teposene i en termos kvelden før

  • La trekke over natten

  • Dagen etter: Klem ut væsken av teposene

  • Ha kremfløten i en bolle

  • Legg til vaniljeekstrakt, vaniljepulver og salt

  • Stivpisk til krem og vend inn søtet kondensert melk

  • Ha brunt sukker og vann i en kjele

  • Varm på middels varme til sukkeret er oppløst

  • La det kjøles ned og bland så med kremblandingen

  • Hell det over i en brødform og topp med plastfolie

  • Sett i fryseren og la stå over natten

  • Før servering: lag toppingen

  • Kok tapiokakulene

  • Ha brunt sukker og vann i en kjele og kok opp

  • La nedkjøles og bland med tapiokakulene

  • Hell over iskremen før servering og enjoy!

bottom of page