Kjeks med sterk sjokoladesmak og god balanse av søtt og bittert. 11-12stk.
![](https://static.wixstatic.com/media/cff80b_f931a3c69ab3447f86d813210b943d0a~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_261,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/cff80b_f931a3c69ab3447f86d813210b943d0a~mv2.jpg)
Ingredienser
150g mel (hvete eller havre)
200g sukker
60g bakekakao
1ts bakepulver
1ts vaniljesukker
0.5ts salt
40g smør
20g matolje
1 egg
Melis til å dyppe kjeksen i
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 180c over- og undervarme
Bland alt det tørre i en bolle
Ha smør og matolje i en kjele og smelt smøret
Ha smør, matolje og egget i bollen med det tørre
Bland godt sammen
Klargjør et stekebrett med bakepapir på
Ha litt melis i en skål
Ta 1ss deig om gangen og form til kuler
Rull kulene i melisen og sett på stekebrettet
Flat kulene litt og sett i ovnen
Stekes på midterste rille i 10 minutter
La kjøles før servering
TIPS:
Er deigen for fast og faller fra hverandre? Legg til litt vann!
Du kan bruke vanlig hvetemel.