Chocolate crinkle kjeks

Kjeks med sterk sjokoladesmak og god balanse av søtt og bittert. 11-12stk.

Ingredienser

  • 150g mel (hvete eller havre)

  • 200g sukker

  • 60g bakekakao

  • 1ts bakepulver

  • 1ts vaniljesukker

  • 0.5ts salt

  • 40g smør

  • 20g matolje

  • 1 egg

  • Melis til å dyppe kjeksen i

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180c over- og undervarme

  • Bland alt det tørre i en bolle

  • Ha smør og matolje i en kjele og smelt smøret

  • Ha smør, matolje og egget i bollen med det tørre

  • Bland godt sammen

  • Klargjør et stekebrett med bakepapir på

  • Ha litt melis i en skål

  • Ta 1ss deig om gangen og form til kuler

  • Rull kulene i melisen og sett på stekebrettet

  • Flat kulene litt og sett i ovnen

  • Stekes på midterste rille i 10 minutter

  • La kjøles før servering

TIPS:

Er deigen for fast og faller fra hverandre? Legg til litt vann!

Du kan bruke vanlig hvetemel.