top of page

Eggs benedict

En klassiker, med parmaskinke og spinat! 2 porsjoner.

Ingredienser - Generelt

  • 1 rundstykke/2 brødskiver

  • 4 skiver parmaskinke

  • 2 håndfuller spinat

  • Revet hvitløk

  • Salt & pepper

  • Fersk persille Ingredienser - Posjert egg

  • 2 egg

  • 1 dæsj eddik Ingredienser - Hollandaisesaus

  • 1 eggeplomme

  • 1ts vann

  • 2ss hvitvinseddik

  • 100g smør

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Smelt litt smør i en stekepanne

  • Skjær rundstykket i to og stek crispy på overflaten i stekepannen

  • Sett til siden og stek spinaten med hvitløk i samme stekepanne

  • Krydre med salt og pepper og sett til siden

  • Stek parmaskinken

  • La skinken renne av seg på tørkepapir etter steking

  • Lag hollandaisesausen:

  • Klar smøret ved å smelte det på lav varme

  • Når du ser det legger seg hvitt grums i bunnen av kjelen, kan du skru av varmen

  • La det kjøle seg litt ned og hell så det klare, gule smøret på toppen over i en separat beholder. Det er klaret smør.

  • Pisk sammen eggeplomme, vann og eddik i en bolle som tåler varme

  • Ordne et vannbad

  • Ha bollen med eggeplomme over og pisk godt

  • Pisk til eggeblandingen er luftig og har tyknet

  • Hell forsiktig i det klarede smøret mens du pisker kraftig

  • Gjør dette til du er tom for klaret smør

  • Smak til med salt og pepper når sausen er ferdig

  • Ha vannbadet og bollen med saus stående på lav varme (grad 1-2) fram til servering

  • Finn fram to små boller og kakk ett egg i hver bolle

  • Kok en kjele med vann og skru så vannet ned til grensen mellom kokepunkt og ikke

  • Lag en virvelvind i vannet og ha så ett og ett egg i kjelen

  • La de koke i noen minutter, til de er helt hvite rundt og litt harde å ta på

  • Ta de ut og la renne av seg på tørkepapir

  • Anrett retten ved å legge ut de to rundstykkdelene/brødskivene

  • Ha på spinat og skinke

  • Legg forsiktig de posjerte eggene over

  • Hell over hollandaisesaus og dryss over persille

  • Enjoy!


bottom of page