top of page

Glutenfri focaccia

Luftig inni, crunchy oppå! 1 stort brød.

Ingredienser

  • 150g smør

  • 8dL melk

  • 1ss sukker

  • 2ts salt

  • 2ss olivenolje

  • 1 pk. tørrgjær

  • 1.5ss fiberhusk

  • 250g jyttemel

  • 500g semper mix

  • 1ts bakepulver Topping:

  • Soltørkede tomater

  • Røde oliven

  • Rosmarin

  • Flaksalt

  • Olivenolje

Fremgangsmåte:

  • Ha mel, salt og bakepulver i en bakebolle

  • Bland sammen

  • Smelt smøret i en kjele og hell i 6dL av melken

  • Legg til sukkeret og varm alt til 37c (kroppstemperatur)

  • Ha i tørrgjær og fiberhusk

  • Rør sammen med en visp og sett til siden i 10 minutter

  • Hell det i bakebollen og elt godt

  • Når eltet sammen: hell i resten av melken (2dL)

  • Ha også i 2ss olivenolje og elt igjen

  • Ha bakepapir nederst i en bakeform

  • Smør kantene med smør og ha i deigen

  • Hev i minst 1 time, til dobbel størrelse

  • Når ferdig hevet: Hell over en god del olivenolje

  • Stikk små groper i deigen med fingrene

  • Ha over soltørkede tomater, oliven og rosmarin

  • Etterhev i 20-30 minutter og dryss over flaksalt

  • Forvarm stekeovnen til 225c over- og undervarme

  • Stek på nederste rille i 30 minutter og enjoy!

bottom of page