Kremet pasta med gresskar som hovedingrediens. 2 porsjoner.
Ingredienser
250g gresskar
1 stor sjalottløk
1 hvitløksfedd
1/3 rød chili
Olivenolje
Salt o gpepper
Fløte
1ss tomatpure
1ts ingefærpulver
150g pasta
Persille
Chilimix
Fetaost
Fremgangsmåte
Start med å stille ovnen din på 100c full damp
Skrell, rens og kutt gresskaret i biter
Grovhakk sjalottløk, hvitløk og rød chili
Ha alt på et stekebrett og hell over olivenolje
Krydre med salt og pepper og masser alt godt
Sett det i ovnen og la dampe i 10-15 minutter
Kok pastaen din og finn fram en blender
Ha gresskar og andre grønnsaker i blenderen
Legg til fløte, tomatpure og ingefærpulver
Blend fritt for klumper og smak til med mer salt og pepper
Legg til 2ss pastavann og blend igjen
Hell av vannet til pastaen og behold pastaen i kjelen
Hell over gresskarsausen og vend alt sammen
Fordel pastaen på to boller og dryss over chilimix
Topp med fersk persille og fetaost
Enjoy!
Hei, hvis man ikke har dampfunksjon på ovnen, hva gjør man da?