Havrebrød

Fyldig brød uten gjær! 1 stort brød.

Ingredienser

  • 500g yoghurt naturell

  • 400g lettkokte havregryn

  • 2ts bakepulver

  • 2 egg

  • 1 håndfull gresskarfrø

  • 1 håndfull pinjekjerner

  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 190c over- og undervarme

  • Ta 1/4 av havregrynen og blend til havremel

  • Finn fram to boller og ha alle tørre ingredienser i den ene, samt alle våte i den andre

  • Bland innholdet i de to bollene godt, for så å blande det sammen med hverandre

  • Ha over i en smurt brødform

  • Strø over ekstra frø, kjerner og litt ekstra salt

  • Stekes på nederste rille i 60 minutter

  • La avkjøles før brødet fjernes fra formen


TIPS:

  • Animalsk yoghurt kan erstattes med plantebasert yoghurt

  • Frø og kjerner kan erstattes eller utelates

  • Du kan bruke ferdiglaget havremel hvis du har

  • Bruk glutenfri havregryn for glutenfritt brød