Italienske mandelkjeks

Biscotti alle mandorle. Nok til 6-8 kjeks!

Ingredienser

  • 150g mandelmel

  • 125g sukker

  • 1ts vaniljesukker

  • 2 egg (hvitene)

  • Valgfritt: Mandelflak, melis og sjokolade

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 160c over- og undervarme

  • Skill eggene og ta vare på hvitene

  • Bland sammen mandelmel, sukker og vaniljesukker

  • Tilsett eggehvitene og rør til du får en seig deig

  • Finn fram et stekebrett med bakepapir

  • Ha mandelflak i en skål

  • Form deigen til 6-8 rundinger og press litt flate

  • Dypp toppen av kjeksene i mandelflak

  • Legg kjeksene på stekebrettet

  • Valgfritt: Ha 1-2 ruter sjokolade i midten av kjeksene

  • Stekes på midterste rille i 15-20 minutter (mandelflakene på toppen skal være gylne)

  • La avkjøles og sikt over melis før servering