Kikert masala

Vegetarisk masala. 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 2dL jasminris

  • 1pk. kikerter (230g uten lake)

  • 1/2 gul løk

  • 1/3 rød chili

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 tommeltott ingefær

  • 1 rød paprika

  • 1 håndfull koriander

  • 3ss tomatpuré

  • 2ts garam masala

  • 1ts sriracha

  • 0.5ts salt

  • 0.5ts pepper

  • 300g kesam

  • 4ss fløte

Fremgangsmåte

  • Tilbered risen slik pakken tilsier

  • Finhakk løk, chili, hvitløk og ingefær

  • Fres blankt i en kjele/dyp stekepanne med olje

  • Kutt paprika og koriander i store biter

  • Legg til stekepannen og ha i tomatpuréen

  • Krydre med garam masala, salt, pepper og sriracha

  • La steke i ca. 1 minutt

  • Legg til kikerter, kesam og fløte

  • Rør godt

  • La småkoke i ca. 3 minutter

  • Server med risen og fersk koriander

  • Enjoy!