Laksepasta

Kremete pasta med laksebiter og kruspersille! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 200g pasta

  • 2 laksefileter uten skinn og bein (200-250g)

  • Sitronpepper

  • 2ss smør

  • 2 sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1.5dL kremfløte

  • 0.5 sitron (saften)

  • Salt og pepper

  • 50g revet parmesan

  • Persille

Fremgangsmåte

  • Kutt laksefiletene i biter

  • Krydre bitene med sitronpepper

  • Smelt smøret i en dyp stekepanne og ha i laksen

  • Stek i 3-4 minutter på hver side, til gjennomstekt

  • Ha bitene over på en tallerken

  • Finhakk hvitløk og sjalottløk

  • Ha i stekepannen og fres blankt

  • Hell i kremfløte og sitornsaft

  • Få det til å småkoke mens du rører underveis

  • Kok samtidig pasta slik pakken tilsier

  • Ha 1ss pastavann i sausen og hell så ut resten av pastavannet

  • Krydre sausen med salt og pepper

  • Skru av varmen og ha i pasta og laksebiter

  • Rør inn revet parmesan og rør til det har smeltet

  • Fordel pastaen på to boller

  • Topp med fersk persille og enjoy!